Folytatódott a reggeli rádióműsorok vizsgálatsorozata. 

A Music Fm eljárásának lezárásával folytatódott a Médiatanács reggeli rádiós műsorok korhatár-besorolási vizsgálatsorozata. Más döntések mellett a műsorkvóták elégtelen teljesítése miatt helyi és körzeti rádiókat is elmarasztalt a testület az e heti ülésén.
A nagy hallgatottságú rádiós reggeli műsorok gyermekeket védő korhatárvizsgálata keretében a Music Fm január 12-ei Önindító című műsorának hibás besorolása miatt a Médiatanács százezer forint bírságot szabott ki a szolgáltatóra. A műsor ugyanis túlzottan naturális, részletező szexuális utalásokat tartalmazott és a nőkkel való bánásmódról nemkívánatos magatartásmintákat közvetített, ami miatt a rádiónak a műsorrészeket a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória helyett 16-os korhatár-besorolásban kellett volna szerepeltetnie. Az ellenőrzés-sorozatban a rádió egy másik januári műsornapja miatt is folyik eljárás. Korábban bírságban részesült a Class FM a Morning Show miatt öt adás kapcsán, a Tilos Rádió a 7Térítő című műsora, a Sláger FM pedig a Helló, Sláger! műsor miatt.
A Kisvárda 93.4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatára beérkezett egyetlen ajánlat alakilag érvényes volt, így a Médiatanács nyilvántartásba vette a Friss Média Kft-t. A kisközösségi gyöngyösi MaxiRádió öt éves jogosultságot kapott médiaszolgáltatásra.
A médiatörvényben előírt műsorkvóta-kötelezettségek 2015-ös alulteljesítése miatt a Médiatanács 14 rádióra – a Civil Rádióra, az Európa Rádió öt adójára, a Music Fm-re, a miskolci Ozone FM 96.3-ra és a Szent István Rádió hat adójára – csekély összegű bírságot szabott ki, emellett egy szolgáltatót, a Klubrádiót – a csekély arányú mulasztás miatt pénzbírság nélkül – figyelmeztetett a szabályok betartására.

(RADIOSITE.HU)