Immáron a MinDig TV-n és műholdon is fogható a közszolgálati csatorna. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) javaslatára a Médiatanács engedélyezte a Dankó Rádió vételkörzetének kibővítését, így olyan vételi helyeken is fogható lesz az adó, ahol erre eddig nem volt műszaki lehetőség, vagy csak gyenge minőségben volt elérhető – tájékoztatta az MTVA Sajtóirodája kedden az MTI-t.

Az új terjesztési platformok használatával keddtől a MinDigTV országos földfelszíni hálózatán, továbbá műholdról egész Európa területén is elérhető a Dankó Rádió adása.

A közlemény szerint a DVB-T MPEG-4 tuneres tévékészülékekkel vagy földfelszíni digitális vételre alkalmas dekóderrel rendelkező háztartásoknak nincs szükségük külön eszközre, a rádiócsatorna automatikusan vagy csatornalista-frissítést követően megjelenik. A rádióadás ebben az esetben a tévékészüléken vagy a házimozi erősítőn keresztül hallgatható – tették hozzá.

A műholdas vételhez az Eutelsat 9A műholdra irányított parabola és műholdvevő szükséges. Azoknál a nézőknél, akik műholdról, előfizetési díj nélkül nézik az M1, M2, a Duna vagy a Duna World adását, illetve hallgatják a közszolgálati rádióadókat, ezentúl a Dankó Rádió is fogható lesz. A behangolás a földfelszínihez hasonlóan történik – olvasható az MTVA Sajtóirodájának közleményében.

(MTI)