A Médiatanács négy munkanapot hagyott a rádiónak a határozat megtámadására.

Mindössze négy munkanapja van a Klubrádiónak arra, hogy megtámadja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának szerdai határozatát, amelyben visszavonta a budapesti 95.3 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatot egy évvel ezelőtt lezáró döntését – közölte a rádió vezérigazgatója az MTI-vel.
Arató András elmondta: a hatóság szerda délután fél ötkor kézbesítette határozatát a Klubrádiónak, amelyben az szerepel, hogy a hatóság ismét kizárta a 95.3 MHz-es frekvencia összes pályázóját, és a folyamatot eredménytelennek nyilvánította. A vezérigazgató hozzátette, mivel a határozat ellen csak 15 napon belül lehet fellebbezni a Fővárosi Ítélőtáblánál, annak elmulasztásával a jog elvész, a rádiónak valójában négy munkanapja van a fellebbezés megtételére. “A Médiatanács gyakorlata, hogy az ilyen határozatokat karácsony előtt kézbesíti” – fogalmazott Arató András.
A Klubrádió engedélye a 95.3 MHz-es budapesti frekvenciára tavaly februárban járt le, azóta működik ideiglenes, hatvannapos jogosultságokkal. Az NMHH Médiatanácsa tavaly nyáron pályáztatta meg a hullámhosszt, 2011 decemberében pedig az Autórádió Kft.-t nyilvánította nyertesnek, ám a Klubrádió a döntést megtámadta, a bíróság pedig alaki okok miatt kizárta az Autórádiót a pályázatból.
Azóta több bírósági döntés született az ügyben, amelyeket a hatóság ellentmondásosnak ítélt, és megállapította, hogy azok alapján nem tudja jogszerűen lezárni az ügyet, ezért az ügyészséghez fordult. Az NMHH Médiatanácsa szóvivői irodájának szerdai tájékoztatása szerint az ügyészség azt közölte: a Médiatanácsnak lehetősége van a pályázatot lezáró döntésének visszavonására. A hatóság tudatta azt is: a szerdai döntés nem érinti a Klubrádió működési feltételeit.
(MTI)