Múltidézés a Rádió 88-al
2014. augusztus 06. szerda, 12:25    Nyomtatás E-mail
Augusztus 8-án, pénteken egy napra újra kinyit Szeged egyik legendája, a Virág Cukrászda, a Rádió 88 ugyanis itt ünnepli a 24. születésnapját, és az önkormányzatnak köszönhetően egy napra újra birtokba vehetik a szegediek a szebb napokat is megélt cukrászdát.

A teljes születésnapi adás a cukrászda teraszáról szól majd: reggel felidézik a Virágh bácsi által elindított korszakot 1874-től 1950-ig, majd érkezik az egykor volt Hungar Hotels csapata, akik az akkori recept alapján készített somlói galuskát is hoznak magukkal. Délelőtt 10 órától a 90-es évek elején privatizált cukrászda dolgozói látogatják meg egykori munkahelyüket - várhatóan sok érdekes történetet fognak elmesélni a pultosok és a felszolgálók. A cukrászok természetesen nem érkeznek üres kézzel, hiszen az akkori receptúra alapján készített péksüteményeket hozzák magukkal, mint például szegedi kifli, túrós táska, kakaós csiga, virslis kifli, húsos hassé, tepertős pogácsa. A somlói galuska ennek a kornak is meghatározó süteménye volt, így ők is hoznak ebből a kedvencből kóstolót, amit összehasonlíthatnak majd az érdeklődők a Hungar Hotels-es somlóival.

A kilncvenes évek üzletvezetőjét telefon kapcsolja majd a csatorna, hiszen ő Miamiban él, de örömmel csatlakozik az ünnepléshez. Délután a kívánságműsor alatt az egykori törzsvendégekkel idézik meg a régi idők hangulatát, míg a teraszon a régi zenekar játszik újra.

A Rádió 88 kéri azokat, akiknek van emlékük szóban, vagy akár tárgyi formában is, hogy menjenek el 16 és 19 óra között, és mondják el, mutassák be, mit őriznek a Virág Cukrászda fénykorából.

 

A nap zárásaként azokkal az egykori modellekkel beszélgetnek a rádiósok, akik divatbemutatóikkal tovább pezsdítették az amúgy sem unalmas szegedi estéket a Klauzál téren. A cukrászdában értékesítés nem történik majd, így az érdeklődők kóstolót kapnak a frissen készített régi termékekből, de ihatnak kávét, ásványvizet is. A Virágban újra megtekinthető lesz az a Herendi porcelán kávéfőző az Acapella Cukrászda jóvoltából, amelyet évek óta keresnek és hiányolnak a szegediek. A Zöld Szalonba csak ajtón át lehet majd benézni.

A Velencei tükör a legnagyobb "selfie-hely" Szegeden, így biztosan sok új profilkép készül majd a közöségi oldalakra. A terasz egyik felén lesz berendezve a rádió stúdiója, míg a másik oldalon az érdeklődök foglalhatnak helyet, valamint a zenekar is ott zenél majd 18 és 20 óra között.

Ünnepeljenek a 24 éves Rádió 88-al és utazzanak egyet az időben augusztus 8-án, Szegeden!


(RADIOSITE.HU)