Hirdetés
Hallgatottsági adatok - 2013. második negyedév

Több hónapos szünet után ismét mérik a rádiók hallgatottságát - megérkeztek 2013 második negyedéves hallgatottsági adatai. Az áprilisban, májusban és júniusban végzett kutatást a TNS-Hoffmann és a Mediameter Kft. végezte a RAME (Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete) megbízása alapján, telefonos adatgyűjtéssel. Az alábbi eredmények három hónap aggregált adatai. A kutatás a heti és napi elérést, valamint a napszakokra lebontott hallgatottsági görbéket is magában foglalja, különböző célcsoportokban, országos és budapesti területi bontásban. 

A 15 évnél idősebb megkérdezettek legtöbbje a második negyedévben naponta és országosan a Class FM-et hallgatta (26,1 százalék), majd a Kossuth Rádiót (18 százalék), a Petőfi Rádiót (11,8 százalék), a Music Fm-et (3,9 százalék), az ötödik leghallgatottabb rádiócsatorna napi átlagban pedig a Juventus Rádió volt (3,4 százalék) - a fővárosi lakosok körében is ugyanez a rangsor, csak az értékek térnek el valamelyest.

A 15 évnél idősebb válaszadók körében országosan a Class FM volt a legnépszerűbb reggel 6 óra és 10 óra között; ezt követi a Kossuth Rádió, a Petőfi Rádió, a Music Fm, és a Juventus Rádió. Ebédidőben a sorrend kissé módosul: 12 és 13 óra között országosan a leghallgatottabb a Kossuth Rádió, kissé lemaradva tőle a Class FM, majd a Petőfi Rádió, a Music Fm, s végül a Dankó Rádió. 17 óra és 19 óra között ismét a Class FM a leghallgatottabb, második a Petőfi Rádió, tőle kissé lemaradva a Kossuth Rádió, negyedik a Music Fm, ötödik pedig a Juventus Rádió.

A napi fővárosi adatokban csak kevés helyen van eltérés az országoshoz képest. Az öt leghallgatottabb csatorna Budapesten is a Class FM, a Kossuth Rádió, a Petőfi Rádió, a Music FM és a Juventus Rádió. A budapesti válaszadók legtöbbje reggel 6 óra és 10 óra között a Class FM reggeli műsorát hallgatta. A második helyen a Kossuth Rádió áll, majd a Petőfi Rádió, a Music Fm, valamint a Juventus Rádió.

12 és 13 óra között a Kossuth Rádió a leghallgatottabb, majd a Class FM műsora, amelyet a Music Fm követ. A Petőfi Rádió népszerűsége a negyedik helyre szorul vissza a fővárosban, amelyet a Juventus Rádió követ. A fővárosiak rádióhallgatási szokása 17 óra és 19 óra között eltér az országostól: a legtöbben a Music Fm műsorát követik, majd a Class FM programját, utána a Juventus Rádióét. A Petőfi Rádió hallgatottsága a negyedik helyre szorult vissza, a sort pedig a Kossuth Rádió zárja.

A megyeszékhelyekre, megyékre bontott hallgatottsági adatok eredményei még nem nyilvánosak, de az ígéretek szerint pár héten belül hozzáférhetővé válnak.

A kutatás módszertanáról bővebben az alábbi diasorban és az új hallgatottsági mérést bemutató cikkünkben olvashat.


Részletes adatok: 

LETÖLTÉS (PDF) 


(TNS-Hoffmann, Mediameter, RAME, RADIOSITE.HU)