Hirdetés
Hallgatottsági adatok - 2011. május

2011 májusában (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 89,8 százaléka, azaz 7 648 000 fő hallgatott rádiót. A naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében átlagosan 4 óra 13 perc volt.

Az idén második alkalommal májusban került sor a helyi rádióadók megyeszékhelyi mérésére. Mint az eddigi helyi rádiós méréseknél is tapasztalhattuk, a rádióhallgatottság rendkívül színes képet és egymástól jelentősen eltérő értékeket mutat az egyes megyeszékhelyeken.

A 18 mért megyeszékhely közül 6 megyében az első helyezett rádiók meghaladják a 30 százalékos napi átlagos elérési értéket, két megyében pedig a 40 százalékos értéket is.

A kép rendkívül változatos abban a tekintetben is, hogy a megyei dobogós rádiók országos, illetve helyi rádiókat tartalmaznak, és abban is, hogy mennyi az átlag napi elérés közötti különbség az első és a harmadik helyezett között. A legkisebb különbség 1,9 százalékpontnyi, itt tehát nagyon szoros a verseny az élen lévő rádiócsatornák között. Van olyan megyeszékhely is, ahol a különbség 28,7 százalékpontnyi a dobogó első, illetve harmadik helyén álló rádióadók között. A 18 megyeszékhely átlagos eltérése az említett két helyezett között 15,2 százalékpont.

Módszertan

Kutatási adatok: 

  • Adatfelvétel ideje: 2011. május 2-15., napi egyenletes almintán
  • Módszertan: hibrid: telefonos (CATI), részben online (CAWI) 
  • Mintanagyság: 11,836 fő

Mintaelemszámok, hibahatár: az ábrákon jelölve!

Adatok 

LETÖLTÉS (PDF, 632 KB) 


(forrás: Ipsos-GfK)