Az ünnepekre sem hagyják magukra a hallgatókat a Class FM házigazdái. 

A Class FM műsorvezetői is javában készülnek az ünnepekre, hiszen már nem kell sokat aludni karácsony reggeléig. Argyelán Kriszta idén is köszönti a Class hallgatókat, de a meghitt családi ünneplés sem maradhat el, ahogyan Garami Gábor, Juhász Bálint, Szani Roland és Mákszem Levente életében sem.
 
Argyelán Kriszta a már hagyományosnak tekinthető családi adventi koszorú és kopogtató készítés mellett, idén grincsfát is készített. “Nagy örömmel csináltuk a kollégákkal a fákat, amelyeket a hallgatók is megnyerhetnek” – mesélte a Class FM reggeli műsorának házigazdája, aki többször dolgozott már szenteste napján. Ez idén sem lesz másképp, de az ünnepi műsort követően a családé a főszerep. “Karácsony közeledtével a csomagolást és a névjegykártyákat mindig saját kezűleg alkotjuk meg. Marci is elkészítette a saját kártyáit a mamáknak, a papáknak, nekünk és magának is, amit majd kikészítünk a Jézuskának, hogy később a megfelelő csomagra rá tudja tenni” – árulta el Kriszta.

Juhász Bálint a szülővárosába, családjához tér haza, hogy együtt ünnepelhessenek. “Vidéken élnek a szüleim, de itthon is van egy kis karácsonyfám. Egy óriási mikulás zokni is fel van díszítve, amibe rengeteg csokoládét és gyertyát raktunk” – mondta el Bálint, aki azt is elárulta, hogy sült kacsával és krumplipürével bármikor kenyérre lehet kenni. Bálint a gyerekkori karácsonyairól is mesélt. “Vicces, de azt gondoltam, hogy a Jézuska egy nő, és ő hozza a meglepetéseket, nagyon sokáig hittem benne”.
 
Bálinthoz hasonlóan, Szani Roland is a szülővárosában ünnepel. “Úgy tervezem, hogy lemegyek a családomhoz Debrecenbe és együtt töltjük az ünnepeket. A korombeliek szerintem úgy érezhetik, hogy ilyenkor már nagyon nagy a hajtás szentestéig, így amikor az ember túl van a karácsonyon, jó lehet, ha találkozunk a barátainkkal, és megbeszéljük, mik történtek az elmúlt napokban” – mesélte a Class FM műsorvezetője, aki az ajándékozásnál általában megpróbál biztosra menni. “Legtöbbször sikerül megtalálni a megfelelő ajándékot, hiszen már karácsony előtt megpróbálom kitalálni, hogy ki minek örülne”. Rolandnak a karácsonyi ételekkel kapcsolatban nincsenek nagy elvárásai. “Alapvetően mindent szeretek. Egyrészt mindig éhes vagyok, másrészt egy-két kivételtől eltekintve szinte mindent megeszek” – mondta nevetve Roland.
 
Garami Gábor tárgyak helyett inkább élményeket ajándékoz családjának. “Sokkal előnyösebbnek tartom, azért is, mert így levesszük egymás válláról a terhet, hogy kinek mit vegyünk” – magyarázta Gábor, aki a családjával és a barátaival is megünnepli a karácsonyt. “Miután a klasszikus szenteste családi körben lezajlik, általában összefutunk a zenész barátainkkal. Bár nem várunk egymástól semmit, néha mégis meglepjük egymást, de ami esetleg nem tetszik, bedobjuk egy dobozba, ahonnan mindenki húzhat egy szimpatikusabb ajándékot” – adott ezzel Gábor egy újabb praktikus ötletet.

 
A Class FM hétvégi műsorainak új házigazdája, Mákszem Levente a szentestét évek óta szűk családi körben tölti, 9 és 13 éves fiával pedig általában korcsolyázni is mennek. “A legnagyobb felkészülést az ajándékok beszerzése jelenti. Kisebbik fiam eleve úgy írja a levelet a Jézuskának, hogy a mi fánk alá, és a nagyszülők fái alá is kér ajándékot, így van mit beszerezni” – mondta Levi, aki családjával együtt nagyon különleges módon üzen a Jézuskának. „A fiúk és én elvonulunk a gyerekszobába, és amíg a többiek becsempészik a fa alá a meglepetéseket, a gyerekek videóüzenetben próbálják még utoljára meggyőzni a Jézuskát, hogy attól függetlenül, hogy néha “rosszak” is voltak, tényleg meghozza a kívánságokat. Csengettyűszó a jel, amikor ezt halljuk, ki lehet menni megcsodálni az ajándékokat” – avatott be minket az ünnepi szokásba a Class FM műsorvezetője.
 
A grincsfák mellett karácsonyi koncertjegyeket is nyerhetnek a Class FM hallgatói, de december 22-én és 23-án, valamint 27-30-ig a Városligeti Műjégpályán is találkozhatnak a hűséges hallgatók a népszerű műsorvezetőkkel.

(RADIOSITE.HU)