Helyi rádiók indulnak Veszprémben, Székesfehérváron és Hatvanban is.  Méz Rádió néven indult ma helyi rádió Veszprémben. Az adó a pár éve megszűnt legendás Radio Jam szellemiségét szeretné továbbvinni, gazdag lesz helyi információkban és széles zenei kínálatot garantál. Tesztel a székesfehérvári Kék Duna Rádió és a hatvani Rádió 60 is.

“Veszprémről, veszprémieknek szól a 103.1 MHz-es frekvencia” – hangzott el a rádió mai bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Herendi Gábor, a húszemeletes épület tetejéről sugárzó adó ügyvezető-főszerkesztője elmondta: a domborzati viszonyoktól függően 20-50 kilométeres körzetben fogható a rádió.

“A Méz Rádió zenei kínálata széles skálán mozog majd, Beatles-től a napjainkig hallhatók majd dallamok, így garantálva, hogy mindenki megtalálja a kedvenceit” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A rádió lokálpatrióta szellemisége erős, az elhangzottak alapján igyekeznek belefolyni majd a város vérkeringésébe, és mindenről beszámolni, ami Veszprémben történik.

A rádió szlogenje: “a zene íze”.

Tesztel a Kék Duna Rádió Székesfehérváron

Facebook-oldalunk tagjai azonnal észrevették, hogy elkezdődtek a Kék Duna tesztjei a királyok városában. Az FM 103.8-on induló rádió frekvenciáján eddig csak zenefolyam és mérőjel volt hallható, mely különbözött a már meglévő Kék Duna-hálózaton hallható adástól.

Információink szerint a heteken belül induló médium műsora száz százalékban helyi lesz, azaz nem kapcsolódik hálózatba a már meglévő győri, tatabányai, komáromi és esztergomi adásokkal.

Dance rádió indul Hatvanban

Rádió 60 néven indul Hatvan új rádiója. A műsort fiatalok készítik fiataloknak, zenei kínálata ezért tematikus – a jelenleg is hallható tesztadáson főleg elektronikus zene szól.

A rendszeres adás augusztus 27-én, este 10-kor indul az FM 92.4-en a városban – és fórumozóink tapasztalatai alapján – 20-25 km-es körzetében.

(RADIOSITE.HU)