Terézvárosi, kisvárdai és sárvári jogosultságokat pályáztatnak. 

Elfogadtak egy kisközösségi rádiós pályázati felhívást, és pályázható lesz egy kisvárdai és egy sárvári frekvencia is.
A Médiatanács véglegesítette azt a kisközösségi pályázati felhívást, amely a budapesti terézvárosi telephelyű, egy kilométeres sugarú rádiós médiaszolgáltatási lehetőség elvi hasznosítását célozza, a 87.6 MHz-en. A dokumentum csütörtöktől az NMHH honlapján olvasható. Az április 14-én már kiírt, vidéki kisközösségi rádiós felhíváshoz hasonlóan a Médiatanács enyhítette a pályázók számára előírt, saját készítésű műsorszámok közzétételére vonatkozó előírásokat, emellett a kifejezetten a választott célcsoportnak szóló műsoridő kötelező arányát 67 százalékról 60 százalékra mérsékelte.

A pályázati ajánlatokat a felhívás közzétételétől számított 60. napon lehet majd benyújtani. A kiskunfélegyházi kisközösségi Rádió Smile, illetve a tiszavasvári Best Of Rádió üzemeltetői 60 napos ideiglenes szerződéseket köthetnek a Médiatanáccsal, tekintettel arra, hogy a testület már – két héttel ezelőtt – közzétette a kisközösségi médiaszolgáltatásokra vonatkozó pályázati felhívást, de a pályázati eljárás még nem zárult le, a médiaszolgáltatók jogosultságai viszont április végén lejárnak. 

A Kisvárda 93.4 MHz helyi rádiós frekvencia közösségi jellegű hasznosításra szóló végleges pályázati felhívás, valamint a Sárvár 96.5 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítását célzó pályázati felhívás tervezetének közzétételéről is döntött a grémium, ezek szintén napokon belül olvashatók az NMHH weboldalán.

(RADIOSITE.HU)