Megérkeztek a decemberi hallgatottsági adatok. 

Az előző hónapokhoz hasonlóan 2011 decemberében a rádiók által elért közönség aránya 73 százalékot tett ki, azaz egy átlagos napon a 15 év feletti hazai lakosság körében 6.206.000 fő hallgatta minimum 15 percig valamely rádió adását. Ebben a hónapban egy adott napon a rádiózással eltöltött idő átlagosan 4 óra 10 perc volt.Az előző hónapokhoz hasonlóan 2011 decemberében a rádiók által elért közönség aránya 73 százalékot tett ki, azaz egy átlagos napon a 15 év feletti hazai lakosság körében 6.206.000 fő hallgatta minimum 15 percig valamely rádió adását. Ebben a hónapban egy adott napon a rádiózással eltöltött idő átlagosan 4 óra 10 perc volt.

A karácsonyi készülődés időszakában elsősorban hétköznap jutott több idő a rádiózásra, sőt a korábbi hónapokhoz képest kiemelten magas volt azok aránya, akik ebben az időszakban bekapcsolódtak valamely rádió műsorába (6.555.000 fő). A hétvégi rádiózás kissé visszaesett a megelőző hónapokhoz képest, de ez az év utolsó hónapjában törvényszerűnek mondható.

Ha az egy napon belül történő hallgatottsági görbét tekintjük, akkor hétköznap reggel 7 és 9 óra között, és délután 5 és 6 óra között volt a korábbinál jelentősebb mértékű a rádióhallgatás. A késő délutáni időszakban a korábbi hónapokhoz képest sokkal többen hallgattak rádiót, a 15 évnél idősebb korosztály 18,5 százaléka.

Ha az egy évvel ezelőtti azonos időszakot tekintjük, akkor pedig azt tapasztaljuk, hogy a hétköznapi hallgatottság ugrott meg jelentősen a 2011-es évben (+3,5 százalék), a hétvégi rádiózásban nem történtek nagyobb változások.

Módszertan

Kutatási adatok:

  • Adatfelvétel ideje: 2011. december 1-14., napi egyenletes almintán
  • Módszertan: hibrid: telefonos (CATI), részben online (CAWI) 
  • Mintanagyság: 2.000 fő

Mintaelemszámok, hibahatár: az ábrákon jelölve!


Adatok 

LETÖLTÉS (PDF) 

(forrás: Ipsos-GfK)