Megérkeztek a friss, áprilisi hallgatottsági adatok!

2011 áprilisában (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 87,8 százaléka, azaz 7 476 000 fő hallgatott rádiót, és a naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében átlagosan 4 óra 23 perc volt.

Április hónapban a nyári időszak közeledtével a megváltozott napi életritmusunk már megmutatkozott a rádióhallgatási szokásainkban is. Ahogy a mindennapi időbeosztásban a nappali aktív, tevékeny időszak időben kitolódott a reggeli és az esti időszakot is érintve, úgy a rádióhallgatással eltöltött idő is megváltozott ezekben az időszakokban. 

Az elmúlt hónapban a korábbi tendenciáknak megfelelően alakult a napi hallgatottsági görbe. Annyi változás történt, hogy a kora hajnali órákban egyre többen kapcsolódnak be valamelyik rádió műsorába a megelőző hónapokhoz képest, hiszen már reggel 6 és 8 óra között a 15 évnél idősebb lakosság 37,2 százaléka hallgatta valamelyik rádió reggeli műsorát. 

A délutáni szokásos hallgatási tendenciákat követően az esti órákban is többen rádióztak áprilisban, mint a korábbi hónapokban. Még este 8 és 10 óra között is a teljes lakosság 9 százaléka hallgatta valamelyik országos vagy helyi rádió műsorát.

Módszertan

Kutatási adatok: 

  • Adatfelvétel ideje: 2011. április 1-14., napi egyenletes almintán
  • Módszertan: hibrid: telefonos (CATI), részben online (CAWI) 
  • Mintanagyság: 2000 fő

Mintaelemszámok, hibahatár: az ábrákon jelölve!

Adatok 

LETÖLTÉS (PDF, 160 KB) 

(forrás: Ipsos-GfK)