Fogyasztóvédelemért Díjat kapott a Napközben stábja.  A fogyasztók világnapja alkalmából Fogyasztóvédelemért Díjat kapott a Kossuth Rádió 1980-ban indult délelőtti szolgáltató magazinja, a Napközben a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól (NFH) kedden.

A hazai és nemzetközi fogyasztóvédelem terén kiemelkedő szakmai és példamutató tevékenységet végző személyek teljesítményének elismeréseként díjazta az NFH a közszolgálati médium szerkesztőségét. Az elismerést Czifra Szilvia, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt szerkesztő-műsorvezetője vette át kedden Pintér Istvántól, a hatóság elnökétől.
A díj átvételekor Czifra Szilvia elmondta: a Kossuth Rádió 1980-ban indult délelőtti szolgáltató magazinja mindig is vállalta, hogy segít az állampolgárok ügyes-bajos dolgainak felderítésében, vitás ügyeinek rendezésében, és rendszeresen ülteti egy asztalhoz egy-egy problémás ügy érintett feleit, közvetít a hatóság, az ellátórendszerek, a szolgáltatók és az egyén között.
“A műsor rendszeresen visszatér fogyasztóvédelmi kérdésekre, témákra, bemutatja a próbavásárlások és ellenőrzések eredményeit, segíti a vásárlót eligazodni a fogyasztói jog kérdéseiben. Közszolgálati feladatként ösztönözve ezzel a hallgatót a tudatos vásárlóvá válásra” – tette hozzá a Napközben műsorvezetője.
(MTI)