A Médiatanács szerződést bontott, elképzelhető, hogy megszűnik a Radio Face.

Tiszavirág életű rádióként vonulhat be a médiatörténelembe a budapesti Radio Face, ugyanis alig egy hónappal az indulás után elvették a frekvenciájukat.

A Médiatanács szerdai döntésével azonnali hatállyal felmondta a budapesti 88.1 MHz-es frekvenciát üzemeltető Rádió Infórum Kft. műsorszolgáltatási szerződését. Az ok egyszerű, a tanács megelégelte, hogy a cég hosszú ideje szerződésszegő és törvénysértő magatartást folytatott azzal, hogy díjfizetési kötelezettségét rendszeresen elmulasztotta és a kötelező biztosítéki összeget sem bocsátotta rendelkezésre.

A Rádió Infórum Kft. a Médiatanács közleménye szerint korábban számos alkalommal részesült részletfizetési kedvezményben, melyeket valamennyi esetben megszegett, illetve díjcsökkentést is kapott, azonban fennálló tartozását mégsem rendezte. A Médiatanács szóvivője, Kiricsi Karola elmondta: cég tartozása eléri a 38,5 millió forintot.

Pech és piszkos múlt

A történet legkellemetlenebb része az, hogy a frekvencia idén új tulajdonoshoz, a Citadella Étteremhez és a Zóna Taxihoz is köthető Veres Istvánhoz került és bár a szerződésszegéseket még a korábbi tulajdonosok követték el, a Médiatanács ezt nem vette figyelembe. A szerv azt is elutasította márciusi határozatával, hogy a díjtartozást egy, az új tulajdonoshoz köthető másik cég, a Green FM Média Kft. egyenlítse ki.

A Radio Face sugárzása a Kreatív Online információ szerint egyébként nemcsak a díjtartozások miatt nem volt teljesen jogszerű, ugyanis a frekvencia januári átvételekor nem adták be a név- és műsorterv módosítási kérelmet.

A budapesti 88.1 egy “elátkozott” frekvencia, melyen az utóbbi időszakban gyakorlatilag félévente cserélődtek az arculatok, a rádiók és a tulajdonosok és bár a 12 éves engedély még csak jövő tavasszal járt volna le, a döntés miatt valószínűleg hónapokon belül már csak sistergés lesz hallható a Radio Face helyett. A frekvencián korábban a Budapest Rádió, a Budapest Rádió és Yo Rádió, a Pont FM, a Rise FM, a OneMusicRadio és az N-Joy Rádió is szólt már.


(RADIOSITE.HU)