Az online adó a 60-as, 70-es évek zenéit sugározza. Magyarországon nem szól már egyetlen földi sugárzású zenei rádió sem azoknak, akik a ’60-’70-es években voltak tizenévesek, fiatal felnőttek. Ezt a korosztályt, és zenéit elfelejtették az FM rádiók, ezért az Egri Nyitott Kapu Alapítvány kísérletképpen elindított számukra egy online zenei adót.

A Rádió Gold műsora a ’60-’70-es évek legjobb slágereivel, valamint a nyolcvanas évek elejének néhány dalával az eltelt egy év alatt szép sikert ért el. A legendás előadók dalait közvetítő rádió, mint hallgatói írták, visszahozta fiatalságukat, akiknek nagyon is hiányzott egy örökzöldeket bemutató műsor.

A Google statisztikájából kiolvasható, hogy a fiatalabb korosztályokat is érdeklik ezek a dalok – nekik akár egy kis ismeretterjesztés, értékmegőrzés, kellemes élmény lehet a műsor -, persze az idősebb korosztályoknál a hallgatottság is nagyobb. A hallgatóság fele egyébként a hölgyek közül kerül ki.

“Az akkori slágerek és előadóik közül sok most is értékes a Beatlestől a Deep Purple dalain keresztül az Omegáig. Ezeknek ma is szólnia kell” – áll a csatorna közleményében, mely mára már a magyar internetes rádiók élvonalához tartozik a hallgatottsági rangsorban.

A Gold nem feledkezik meg a magyar előadókról és a magyar slágereket kedvelőkről sem: bemutatják a Táncdalfesztiválok nagy slágereit, a magyar beat-pop-rock-korszak indulását, nagy sikereit. Olyan egykori slágerek kerülnek adásba, amiből kiváló válogatást lehet készíteni az elfelejtett korosztálynak a méltatlanul elfelejtett előadókkal.

Hogy a régi kedvencek sokáig szólhassanak, a nonprofit alapon működő rádiónak támogatásra van szüksége: szerzői jogdíjak, az internetes nagy sávszélességű kapcsolat, a műsorkészítés technikai, szerkesztési költségei, esetleges fejlesztés évente komoly kiadást jelentenek az alapítványnak, biztosítva ezzel sok ezer ember szórakozását. A csatorna kéri, hogy támogassák törekvéseiket, hogy egyre több idősebb és fiatalabb hallgató szórakozhasson a Rádió Gold segítségével, közben segítenek megmenteni egy elfelejtett zenei korszakot is.

(RADIOSITE.HU)