ImageDecember 14-én megállapodást írt alá a Magyar Katolikus Rádió a Magyar Televízióval, melynek keretében az MTV mûholdas frekvenciáján sugárzonák tovább a Katolikus Rádió mûsorát – írja a sat-tv-radio.hu

 

A rádió mûsorának sugárzása január 15-én megszûnik a középhullámú frekvenciákon (Budapest 810 kHz, Siófok 1341 kHz, Szolnok 1341 kHz) és a rádió jelenleg nem szerzett jogosultságot egy FM sávra sem, így nem marad más lehetõség, mint a mûholdas és az online sugárzás.

A Magyar Katolikus Rádió mûholdon már régóta vehetõ a nyugati 4 fokról (Amos mûholdak), az Antenna Hungária multiplexébõl így elvileg nem lett volna szükség a Magyar Televízió tp.-ére költözésre. Könnyen elképzelhetõ azonban, hogy az Amos-os sugárzás is leáll január 15.-én.

Ráadásul június 30-ával az MTV mûholdas továbbítására vonatkozó szerzõdést is felmondja a közmédiumokat összefogó Közszolgálati Közalapítvány. Amennyiben a mûholdas továbbításra kötendõ újabb szerzõdés mûholdváltást is eredményez, a rádióhallgatóknak ill. a mûsort továbbító kábelhálózatoknak a nyár folyamán ismét új mûholdra kell majd áthangolniuk.

Jelenleg még nincs információ arról, hogy a Magyar Katolikus Rádió mikor indul majd el az Eurobird 9A mûholdról.

(forrás: sat-tv-radio.hu, radiosite.hu)