Az ítélőtábla fenntartotta a szerződés létrehozását kimondó ítéletet. 

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, jogerősen helybenhagyta a Klubrádió 92.9 MHz-es fővárosi frekvenciájával kapcsolatban hozott elsőfokú ítéletet, amely létrehozta a rádió műsorszolgáltatási szerződését.
Az eljárást a rádió indította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ellen, mert bár 2010-ben az Országos Rádió és Televízió Testület pályázatán elnyerte az ingyenesen hirdetett körzeti frekvencia használati jogát, a hatóság jogutódja nem kötött vele szerződést, azzal az indokkal, hogy egy tulajdonosnak egy vételkörzetben csak egy frekvenciája lehet.
A Fővárosi Törvényszék megismételt eljárásban tavaly novemberben mondta ki, hogy létrehozza a Klubrádió műsorszolgáltatási szerződését, ám a döntés ellen a Médiatanács fellebbezett. Csütörtökön az ítélőtábla jogerősen helybenhagyta az elsőfokú döntést, határozata ellen fellebbezésnek nincs helye.

Azóta már lett egy frekvenciájuk

Megnyerte a rádió az évek óta használt, kereskedelmi jogosultságként kiírt 95.3 MHz-es hullámsávért folytatott pert is, a múlt héten pedig be is fizették a szerződéskötéshez szükséges fél éves műsorszolgáltatási díjat.

Hogy a Klubrádió a 92.9 MHz-en, vagy a 95.3 MHz-en folytatja-e műsorát, az egyelőre kérdéses.

(MTI/RADIOSITE.HU)