Szentmise és gálaműsor Egerben. 

Október 18-án Egerben szentmise és gálaműsor keretében ünnepelték a Szent István Rádió alapításának tizenötödik és a Szent István Televízió indulásának negyedik évfordulóját – írja a Magyar Kurír.
Vasárnap Ternyák Csaba egri érsek mutatott be hálaadó szentmisét, az ezt követő gálaműsoron pedig kulturális programok szórakoztatták a közönséget. A köszönet jeléül a Szent István Rádiót alapító Seregély István nyugalmazott érsek és Simon György korábbi főszerkesztő emlékérmet vehettek át. Katona István nyugalmazott egri segédpüspököt sokéves szolgálatáért emlékzászlóval jutalmazták.
Köszöntőjében az egri érsek úgy fogalmazott: tizenöt éve szól a rádió az otthonokban, a családoknál, az egyedül élőknél, a betegeknél, s közvetíti a jó hír hangját. Segít imádkozni, művelődni, tájékozódni az egyház és a világ dolgairól.

A ma Szent István Rádióként ismert adó Magyar Katolikus Rádió néven 2000. október 20-án kezdte meg folyamatos sugárzását az augusztusi próbaadás után. A névváltoztatásra a középhullámú országos rádió beindulása miatt volt szükség. Seregély István akkori egri érsek kezdeményezésére többéves előkészítést követően nyílt lehetőség arra, hogy megszólaljon Magyarország első katolikus rádiója Juhász Ferenc atya irányításával.
“Rádiónk célja azonos az egyház küldetésével: mindenki üdvösségének a szolgálata” – alapítója ezzel a gondolattal indította útjára az új médiumot. 
2003-ban Szarvas István atya vette át az igazgatói feladatokat a működtető Magyar Katolikus Rádió Alapítvány elnöki tisztségével együtt. A vételkörzet folyamatosan bővült, a rádió jelenleg Eger, Miskolc, Hatvan, Sátoraljaújhely, Gyöngyös, Encs, Törökszentmiklós és Tokaj adóin sugározza műsorát.
A Szent István Rádió tagja lett a kontinens meghatározó szakmai testületének, a Keresztény Rádiók Európai Konferenciájának. 2011-ben Ternyák Csaba egri érsek megalapította a rádió “kistestvérét”, a Szent István Televíziót, mely az internetre és helyi televíziók, valamint a PAX TV számára készít híreket, stúdióbeszélgetéseket és közvetítéseket. 
(forrás: Magyar Kurír)